Közélet

2012.08.06. 08:56

Átvette kinevezését a kórház régi-új főigazgatója

Címkék#Kecskemét

Pénteken hivatalosan is átvette kinevezését Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterétől 23 új kórházigazgató, köztük dr. Svébis Mihály, a Kecskeméti Megyei Kórház vezetője is. A pályázat útján elnyert tisztség augusztus 1-jétől szól.

Hraskó István

Március végén 35 kórházigazgatói posztot hirdettek meg, de 12 pályázat eredménytelenül zárult, ezeknél az intézményeknél új pályázatot kellett kiírni. Több, 62 éven felüli induló nem nyerte el a posztot.
Az MTI tudósítása szerint Balog Zoltán miniszter ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a vezetői megbízások során a fiatalítás is szempont volt. Ugyanakkor kiemelte: továbbra is szükség van azokra, akik mostanáig a magyar egészségügy nehéz helyzetében is helytálltak. Ezért a kormány olyan megoldást fog kialakítani a nyugdíjazások ügyében, hogy ez a tudás és tapasztalat ne vesszen el a magyar gyógyítás ügye számára - tette hozzá a miniszter.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár közölte, hogy a most kinevezett főigazgatók számára a kinevezés mellé megfogalmaztak egy vezetői nyilatkozatot, amelyben összefoglalták számukra a legfontosabb alapelveket. Ezek közül kiemelte: fontos, hogy az új vezetők fenntartható és átlátható módon üzemeltessék intézményüket, továbbá legyenek kellő figyelemmel a kórház dolgozói iránt, s minden beteg egyenlő bánásmódban részesüljön.

Az idén 59. születésnapját betöltő Svébis Mihály diplomáját 1980-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte, ezután került pályakezdő orvosként a kecskeméti kórház Általános sebészeti osztályára. 1993-tól 2000-ig a központi műtő vezető főorvosa, 1999-2000 folyamán megbízott főigazgatóként irányította az intézményt. Pályázat útján 2001-ben elnyerte a Sebészeti Osztályra a vezető főorvosi kinevezést. 2007. január 1-jétől a megyei kórház főigazgatója. 1999-ben Bács-Kiskun megye Egészségügyéért Díjban részesült, 2002-ben Kecskemét Város Díszpolgára kitüntetést kapott.

Hraskó István -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!