Közélet

2012.08.10. 19:40

A rokonságtudatot erősítik

A Parlamentben köszöntötték a tegnaptól vasárnapig Bugacon tartandó negyedik Kurultáj, a hun és a türk tudatú népek hagyományőrző törzsi találkozójának mintegy száz külföldi meghívottját.

PN

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, aki az idei Kurultáj fővédnöke, rövid beszédében azt hangsúlyozta, a hónapok óta tartó előkészületek garanciát jelentenek arra, hogy színvonalas találkozót, törzsi gyűlést tartanak majd Bugacon. Fontosnak nevezte a részt vevő népek rokontudatát, amely megítélése szerint bizalmi tőkét is jelent.

Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus, a Kurultáj főszervezője elmondta, hogy az idei rendezvényre minden hun és türk tudatú nép elküldte a küldötteit. A rokonságtudat erősítését hangsúlyozva hozzátette: a részt vevő népek lelki egyesítésének központja Magyarország lehet a Kurultájjal.

Keskeny Ernő miniszteri biztos, a Külügyminisztérium kelet-európai és közép-ázsiai főosztályának vezetője hangsúlyozta: "a jelenlegi magyar kormány külpolitikai stratégiájával teljes mértékben összhangban van a Kurultáj szervezése, a keleti nyitás politikájának megvalósulását segíti, hozzájárul annak eredményességéhez". Elmondta, hogy az értékteremtő, a népek összefogását segítő rendezvény és annak szellemisége mintegy 140 millió embert érhet el a világon.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor köszöntötte a keleti vendégeket
[/caption]

A Kurultáj hagyományőrző rendezvényt az idén augusztus 10-12. között rendezik meg Bugacon, 24 nép képviselőinek részvételével. Az idei Kurultáj három napjának programjaira mintegy negyedmilliós közönséget vár a főszervező Magyar–Turán Alapítvány. A rendezvényen lovas-, agár- és sólyom-, valamint íjász- és harci bemutatók, lovasversenyek, továbbá zenei és versenyprogramok is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!