Közélet

2012.08.03. 17:46

A boldogság nem, pénz, és korfüggő! Vagy mégsem?

A negyvenes éveikben járó londoni férfiak a brit társadalom legkevésbé boldog tagjai, míg a nyugdíjasok élvezik a leginkább az életet - erre jutott a brit statisztikai hivatal elemzése.

PN

A lakossági minta meglehetősen hatalmas: 80 ezer embert faggattak közérzetükről. A végeredmény szerint a 45-49 év közötti férfiak a legelégedetlenebbek, míg a 65-80 közöttiek a legelégedettebbek. Utóbbiak után a 16-19 éves korosztály érzi magát a legjobban. A területi eloszlást illetően London az legborúsabb hangulatú, jóllehet a legtehetősebb - csaknem egyharmaddal haladja meg az ottani egy főre jutó gazdasági termelés az országos átlagot. A legboldogabbak az észak-írországiak.

A nemek közötti „versenyt” a nők nyerték: ők elégedettebbek életükkel, mint a férfiak, és ez szinte az összes korcsoportra igaz. A családi állapotot tekintve, a házasok elégedettebbek az élettel, de nemcsak az egyedül élőkhöz, hanem az élettárs párokhoz képest is. Utóbbiak közérzete jobb a „szingliknél”. A gyerekes párok akkor a legboldogabbak, amikor csemetéjük 1 évnél ifjabb, és akkor a legidegesebbek, amikor 11-16 év közötti korba lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!