Közélet

2012.07.29. 19:03

Hanna újra köszönetet mondott életéért

Akárcsak tavaly, idén is tortával lepte meg a kecskeméti Máté Terézia és kislánya, Hanna a megyei kórház koraszülött intenzív osztályának munkatársait.

Hraskó István

Hanna két éve jött a világra – a huszonhatodik héten 800 grammal és 29 centivel. Három hónaposan érte el a két kilót, akkor vihette csak haza családja. Noha a koraszülött csecsemők túlélési esélyei sokkal rosszabbak és a későbbiekben is lehet tartani szövődményektől, Hanna ma is teljesen egészséges: elérte az egy méteres magasságot, súlya is rendben van, egyre többet beszélget, tanulja a mondókákat, dalokat. Labdázni is nagyon szeret, és a mesékért is odavan.

– Nemrég elvittem egy koraszülött gyerekekkel foglalkozó szakemberhez, aki így fogadott: "Anyuka, csak azért, mert egy-két héttel korábban jött a gyerek, nem kell aggódni és ide-oda szaladgálni". Leesett az álla, mikor szóltam neki, hogy Hannánál nem csupán egy-két hetes "sietségről" van szó, mégis ilyen fejlett – mesélte Máté Terézia. A kecskeméti édesanya egyébként 42 évesen szülte meg harmadik gyermekét.

Tavaly, Hanna első születésnapján a család tortával látogatott el a koraszülött osztályra, hogy megköszönje az orvosok és nővérek munkáját. Idén újra megismételték az akciót. Ezúttal egy különleges, babaágy formájú gesztenyetortával állítottak be. Örültek nekik, Hannát körülvették a nővérek, és ők etették meg sütivel.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Hanna meglátogatta a koraszülött osztály munkatársait, akik nagy örömmel és szeretettel fogadták
[/caption]

– Fontosnak tartottam, hogy a nővérek és az orvosok láthassák Hannát épen, egészségesen, és ezzel jelezzük: nem felejtettük el, amit értünk tettek. Egy nővér mondta nekem korábban, hogy számára az a legnagyobb elismerés, ha egy kisgyerek felismeri az utcán és ráköszön. Hanna biztosan meg fogja őket ismerni – mondta az édesanya.

Hraskó István Hanna meglátogatta a koraszülött osztály munkatársait, akik nagy örömmel és szeretettel fogadták -->

Ezek is érdekelhetik