Közélet

2012.05.18. 14:27

Remekeltek a hetényi katonák

Magyarország katonai tűzoltó alegységei küzdöttek egymás ellen és a lángokkal három napig a kecskeméti katonai repülőtéren.

Galambos Sándor

A résztvevők elméleti ismereteikről írásban adtak számot. Az egyéni versenyben százméteres tűzoltó akadálypályát kellett leküzdeni, a csapatok pedig 4x100 méteres váltófutásban mérték össze tudásukat az akadálypályán, valamint egy MAN-Schmitz gépjárműfecskendő használata is feladat volt.

Beregi Csaba alezredes, az összhaderőnemi parancsnokság osztályvezető-helyettese az eredményhirdetésen kiválóra értékelte a csapatok felkészültségét. A verseny döntnöke a Petőfi Népének elmondta: a Magyar Honvédség hat szervezeténél és az afganisztáni magyar táborban összesen tizenegy tűzoltó alegység teljesít szolgálatot. Ez a bajnokság is bizonyította, hogy a honvédség tűzoltókatonái megfelelnek a magas követelményeknek. Felkészültek egy esetleges „vészhelyzeti mentés” végrehajtására, a repülések biztosítására és a veszélyesanyag-raktárak tűzvédelmére.

A katonai tűzoltók hadseregszintű versenyében második helyen végzett a hetényegyházi MH Veszélyesanyag Ellátó Központ Üzemanyag Ellátó Raktár csapata, egyéniben pedig Pankovits Tamás zászlós révén került Heténybe egy ezüstérem.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A háromnapos verseny leglátványosabb feladata egy „kigyulladt” repülőgép eloltása volt Fotó: Gyurákovics László törzsőrmester
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!