Közélet

2012.05.08. 12:41

Neten kért segítséget az érettségin

Azon kár csodálkozni, hogy az érettségi vizsgáról hazaérő diákok radarozzák az internetes közösségi oldalakat, hogy kommenteljék a nap eseményeit, véleményezzék a dolgozatfeladatokat. Az már meglepőbb, ha valaki vizsga közben netezik, ráadásul egy közismert oldalon kér segítséget egy irodalmi tételkérdéshez.

P. Zs.

Pedig előfordulhat. Hétfőn történt, hogy valaki a még zajló érettségi vizsga idején ezzel posztolt gyakorikerdesek.hu-n: „Tudnátok 3 példát mondani irodalmi hősiességre?” A bejegyzés 10 óra 29 perckor született, a dolgozatírás kellős közepén. A mások segítőszándékában bízó kérdező kifejtette: „3 példa kellene nekem irodalmi hősiességre mű és kis jellemzés is miért hős a személy pl Toldi és miért hős ő? emberek akik meghaltak egy eszméért heroikus életfelfogás.”

Hogy valóban egy vizsgázónak gyűlt-e meg a baja az irodalmi hősökkel, azt persze nem lehet tudni. Ha igen, nem sok használható választ kapott. A kommeltelőket mindenesetre megosztotta a dolog: ki kreatívnak vélte, ki leszólta a vizsga közben gyakorizót, mondván: „ezekből lesznek a jövő értelmiségijei...”

Kamuhírekből, videókból érettségi idején is kering néhány tucat a világhálón. Azt a kisfilmet például senki se vegye komolyan, mely szerint kikerültek az idei érettségi tesztsorok. Egy biztos, aki érettségizik, holnap időben kézhez kapja a következőt, mégpedig történelemből. Addig még van egy kis idő, netezés helyett/mellett talán érdemesebb a tankönyveket is forgatni. 

Ma is alakított egy érettségiző, aki a matek vizsgához szeretett volna segítséget kapni a netről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!