Közélet

2012.05.10. 19:53

Nehéz időkben segítenek

A kecskeméti városháza dísztermében tartotta szokásos éves ünnepségét tegnap a megyei Vöröskereszt.

Hraskó István

Hét olyan önkéntest tüntettek ki, akik lakóhelyükön aktívan részt vesznek a szervezet tevékenységében: adományokat gyűjtenek, véradásokat szerveznek, rendezvényekre süteményt sütnek vagy vendégeket fuvaroznak. A Vöröskeresztes Munkáért Kitüntetés arany fokozatát a keceli Földes Ferencné, míg ezüst fokozatát a kalocsai Csóti Jánosné kapta meg. Bronz fokozatot öten érdemeltek ki: Sütöri Istvánné, Dudás Antalné, Kiss István, Eke Pál (mindannyian Pirtóról) és Tóth Sándorné (Kunfehértó).

Zombor Gábor kecskeméti polgármester, a Vöröskereszt megyei elnöke köszönetet mondott azoknak az önkénteseknek, akik a szervezet országos problémái ellenére, a válságos időkben sem panaszkodnak, hanem nagy lelkesedéssel, erőkifejtéssel teszik a dolgukat, és segítenek a megtört, reményvesztett embereken. Az elnök a nehézségek között említette a támogatások szűkülését is. Kijelentette: a megyei szervezet munkája üdítő, de az országos vezetésben stratégiai szemléletváltásra van szükség, hogy a Vöröskereszt visszanyerje régi fényét, szerepét.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Heten kaptak kitüntetést a Vöröskereszt megyei szervezetének ünnepségén, köztük a felvételünkön látható Csóti Jánosné
[/caption]

Horváth Lászlótól, a szervezet megyei igazgatójától megtudtuk: Bács-Kiskunban jelenleg közel 2 ezer 600 tagjuk van. Költségvetésük csökkent az elmúlt négy évben. Elsődleges tevékenységük a véradások szervezése, évente 22-23 ezer donortól vesznek vért közreműködésükkel. Kiemelte, hogy már 33 éve rendeznek mozgássérült gyerekeknek tábort, amelynek a helyszíne idén Kiskunmajsa lesz. Az ünnepség után a tisztújító küldöttgyűlésen további négy évre Zombor Gábort választották meg elnöknek.

Hraskó István Heten kaptak kitüntetést a Vöröskereszt megyei szervezetének ünnepségén, köztük a felvételünkön látható Csóti Jánosné -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!