Közélet

2012.05.30. 17:11

Négy alappilléren áll az ifjúsági stratégia

Uniós forrásokra támaszkodik az Új Nemzedékek Jövőjéért Program – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit tegnap tartott Kecskeméten dr. Mihalovics Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Új Nemzedékek Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztosa, Katonáné Szabó Gabriella Kecskemét ifjúsági ügyekért -, és Mák Kornél kultúráért felelős alpolgármestere, valamint civil szervezetek vezetői.

Zsámbóki Dóra

Mihalovics Péter a fiatalokkal együtt elkészített nemzeti programról elmondta: benne kitörési pontonként fogalmazták meg a karriertervezést, a családalapítást, az állampolgári aktivitást és szabadidő hasznos eltöltését. A sajtótájékoztatón Katonáné Szabó Gabriella, Kecskemét ifjúsági ügyekért felelős alpolgármestere megfogalmazta: a nemzeti ifjúsági program összecseng a megyeszékhely elképzeléseivel.

– Fontos, hogy megkérdezzük a fiatalokat, hogy mi a fontos számukra. A városnak egyik célkitűzése, hogy valódi párbeszéd alakuljon ki a fiatalok és Kecskemét vezetése között – tette hozzá Katonáné Szabó Gabriella, aki rámutatott: a város nem csak elviekben, de anyagilag is támogatja a fiatalokat.

Zsámbóki Dóra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!