Közélet

2012.05.15. 16:59

Nappali kórház Bácsalmáson

Néhány nappal ezelőtt vették birtokba a betegek a kisváros egészségügyügyi intézményének kúraszerű ellátását nyújtó részlegét.

Juhász Jenő

A régi háziorvosi rendelők helyén most már kúraszerű ellátásokat, elsősorban infúziós kezeléseket végeznek, melyekkel kórházi befekvéseket válthatnak ki. Az értágításra jelentkezők mellett fogadhatnak diabeteses szövődményes ér-és idegbántalmakban szenvedő betegeket is. A nappali kórház előnye, hogy a bácsalmási és a kistérségbeli betegeknek nem kell egy hetet valamely távolabbi kórházban tölteniük. Így azokban az intézményekben talán a várólista is rövidülhet. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dr. Mojzes Mária főorvos ellenőrzi az infúziót
[/caption]

A bácsalmási kezelések reggel kezdődnek, ezek végeztével a betegek otthon pihennek. Nem szakítják ki őket megszokott környezetükből. Az ellátásokat nyolc ágyon állandó szakorvosi jelenlét mellett végzik. Az egyik beteg, Gáll Lajosné (Bácsalmás) kérdésünkre elmondta, hogy több mint tíz éve jár infúziós kezelésekre. Eleinte Szegedre, később pedig Bajára utazgatott. Nagyon örül, hogy Bácsalmáson kialakították a nappali kórházat, hiszen sokkal kényelmesebben tudja kezeltetni egészségügyi problémáját. Nem kell menetrendekhez igazodni, ami a kényelmen túl jelentős időmegtakarítást is eredményez. 

Több mint hatszáz millió forintot költöttek pályázati pénzből a bácsalmási kistérség járóbeteg-szakrendelőjének a felújítására. Tavaly nyár óta már egy energiatakarékosabb, modernebb és akadálymentesített épületben fogadják a betegeket. A szakorvosok pedig korszerűbb, digitális műszerekkel végzik a vizsgálatokat. A nappali kórház a napokban kezdte meg működését a határ menti kisvárosban.

Juhász Jenő Több mint hatszáz millió forintot költöttek pályázati pénzből a bácsalmási kistérség járóbeteg-szakrendelőjének a felújítására. Tavaly nyár óta már egy energiatakarékosabb, modernebb és akadálymentesített épületben fogadják a betegeket. A szakorvosok pedig korszerűbb, digitális műszerekkel végzik a vizsgálatokat. A nappali kórház a napokban kezdte meg működését a határ menti kisvárosban.

Dr. Mojzes Mária főorvos ellenőrzi az infúziót -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!