Közélet

2012.04.03. 17:29

Újabb nagy tervek a volt Városi Mozival

A kecskeméti közgyűlés múlt csütörtökön megszavazta a volt Városi Mozival kapcsolatos terveket.

Hraskó István

Mint megírtuk, az új elképzelések szerint ide költözne a Kelemen László Kamaraszínház és a Leskowsky Hangszergyűjtemény.
Persze csak a 13 éve üresen álló épület felújítása után. Teljes tetőcserére, elektromos és épületgépészeti rekonstrukcióra, új nyílászárókra, belső burkolatokra, a külső homlokzat és a nézőtéri széksorok felújítására lenne szükség. Mindennek összköltségét nettó 250 millió forintra becsülik.

A város hazai és uniós pályázati forrásokat keres. Ha ilyenek nem lesznek, az önkormányzat mérlegelni fogja egy esetleges hitelfelvétel lehetőségét is.
Zombor Gábor kecskeméti polgármester a képviselőtestület ülésén elmondta: április 30-ig van lehetősége az önkormányzatnak egy pályázat benyújtására. A város ezenfelül megvizsgálja: a Katona József Színház TAO-támogatásokból származó bevétele milyen fejlesztéseknek lehet a forrása.

A kamaraszínház előadóterme a mozi régi nézőtere lenne, az első széksorokon alakítanának ki egy színpadot. A hangszergyűjteményt pedig a volt stúdiómoziban és a vetítőteremben állítanák ki. A testületi ülésen elhangzott: az egykori filmszínházban felléphetnének zenekarok, de tarthatnának itt ifjúsági-és gyerekprogramokat, civil szervezetek rendezvényeit is. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Koncertek is lehetnek a Városi Moziban
[/caption]

A közgyűlés csütörtökön egyelőre annyit szavazott meg, hogy keresik a forrásokat a tervekre, valamint az önkormányzat a jelenleg használaton kívül álló épületet ingyenesen, határozatlan időre használatba adja a Katona József Színház részére a kamaraszínház elhelyezése érdekében. A város ezenkívül vállalta, hogy a felújítást követően a régi moziban térítésmentes elhelyezést biztosít a hangszergyűjteménynek, ugyancsak határozatlan időre.

Hraskó István Koncertek is lehetnek a Városi Moziban -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!