Közélet

2012.04.17. 16:45

Rákóczi út: péntektől a másik oldal következik

Pénteken elkezdődik a Rákóczi út építésének második üteme. A munkálatok a páratlan (Kecskeméti Törvényszék, a régi megyei bíróság felőli) oldalon folytatódnak, ezért azt a félpályát elzárják a közúti forgalom elől.

Hraskó István

Ezzel egyidejűleg a páros oldali félpályát korlátozottan – kizárólag a menetrend szerinti autóbuszok számára – két irányban megnyitják – közölte a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. tegnap.

A Rákóczi úton lévő közintézmények és egyéb ingatlanok megközelíthetősége érdekében a Rákóczi útra csatlakozó lakóutak egyirányú forgalmi rendje is megszűnik. Kétirányban lehet majd közlekedni a Klapka és Fecske utcán (mindkettőn a Tatay utca és a Rákóczi út közötti szakaszon), a Mátyási utca teljes hosszában valamint a Bercsényi és a Vak Bottyán utcán (ezeken a Hajnal utca és a Rákóczi út között).

A Klapka utca lezárt része a Csányi János körút felől a Szlemenics közön és a Bem utca irányából a Fecske utcán, a további lezárt útszakaszok pedig a Bem utca irányából a Tavasz és a Vak Bottyán utcán keresztül közelíthetők meg. Az érintett útszakaszokon a várakozás megengedett.

A Kodály Zoltán tér (vasútállomás) felől a Rákóczi útra, illetve a Rákóczi útról a tér irányába az egyenes áthaladás az autóbuszok számára is tilos lesz, ezért az 1, 2D, 7 és 7C járatok módosított útvonalon közlekednek, és nem érintik a „Vasútállomás” megállóhelyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!