Közélet

2012.04.16. 17:24

Ők lehetnek a honatya jelöltek

Orbán Viktor pártelnök, kormányfő dönt a hónap végén azokról a választókerületi elnökökről, akiket az elmúlt napokban javasoltak a posztokra a helyi fideszes választókerületi tanácsok.

Barta Zsolt

A nevekről dr. Kerényi János a Fidesz régiós pártigazgatója tájékoztatta a lapunkat. A választó kerületi elnökök tisztsége azért is fontos pozíció, mert 99 százalék annak az esélye, hogy ők lesznek az országgyűlési képviselő-jelöltek.

Az I. körzetben (Dunavecse-Lajosmizse Kecskemét kisebbik fele) Balogh József ( fülöpházi polgármester) a jelölt. A II., a kecskeméti-tiszakécskei kerületben dr. Zombor Gábor kecskeméti polgármester. ( Ha ő egyéniben nyer, akkor a polgármesteri jelöltségről az összeférhetetlenség okán le kell mondania, akárcsak Balogh Józsefnek.)

Lezsák Sándor a kiskunfélegyházi-izsáki térségben indul. Font Sándor a kiskőrösi-kalocsai kerületben szállhat a politikai ringbe. Érdekes, hogy a kalocsai választókörzetben a KDNP-s nagyágyú Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nem indul, ő az országos listán juthat be az Országgyűlésbe. Az ő feladata lesz a határon-túli magyarság körében megszervezni a választókampányt.

A kiskunhalasi-jánoshalmi választókerületben Bányai Gábor a jelölt, míg a bajai térségben  Zsigó Róbert küzdhet majd mandátumért (igaz akkor nem lehet polgármester Baján), ha Orbán Viktor áldását adja a jelöltekre. Kerényi János arra hívta fel a figyelmet, hogy az elnöki megbízatás visszavonható.

Ezek is érdekelhetik