Közélet

2012.04.20. 16:20

Korlátozták a vendéglátóhelyek nyitva tartását

Zavarja a lakók nyugalmát a vendéglátó egységekben működő zeneszolgáltatás, ezért a nyitva tartásuk korlátozásáról döntött a tiszaalpári képviselő-testület.

Szentirmay Tamás

Tizenegy vendéglátóipari egységet érint az a rendeletmódosítás, melyet csütörtöki ülésen fogadott el a képviselő-testület. Az ülésen megfogalmazódott, hogy a nagyközségben működő üzleteknél az esti zeneszolgáltatás zavarja a lakosság nyugalmát, a kiszűrődő zaj miatt rezegnek a falak, nem tudnak pihenni a szomszédban lakók. Az éjszaka hazamenők randalíroznak és hangoskodnak is az utcákon. Ennek megakadályozásra Vancsura István polgármester a nyitva tartás korlátozására tett javaslatot.

E szerint az üzletek hétfőtől csütörtökig, valamint vasárnap és munkaszüneti napon 5 órától 22 óráig, pénteken, szombaton, valamint munkaszüneti napot megelőző napon, 5 órától 24 óráig tarthatnak nyitva. Valamennyi vendéglátóhely évente hat alkalommal hajnali három óráig tarthat rendezvényt, de ezt nyolc nappal előtte be kell jelenteni. A korlátozás kizárólag a 22 óra után is nyitva tartó egységeket érinti, de nem vonatkozik szilveszter napjára, amikor is hajnali öt óráig lehetnek nyitva az üzletek. A rendelet július elsején lép hatályba.

Szentirmay Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!