Közélet

2012.04.24. 20:01

Hazafelé brióssal mentek a bringások

Sok-sok bringást látott vendégül Kecskemét főterén a Magyar Kerékpárosklub.

Zs. D.

Szoktam versenyezni a lifttel, és mindig meglepődöm, hogy még mindig milyen fitt vagyok - emelte ki a kerékpározás egyik nagy előnyét Fehérné Dányi Éva, akit sok-sok bringás társával együtt a Magyar Kerékpárosklub látott vendégül Kecskemét főterén. Kedden a Bringázz a munkába! kampány keretében országszerte bringásreggelivel várták az aktivisták a kétkeréken közlekedőket. Kecskeméten a szervezők inkább a bringás uzsonna mellett döntöttek. Ennek oka - mint azt Szórád Előd szervezőtől megtudtuk - az, hogy reggel mindenki rohan, délután viszont van idő egy kis beszélgetésre is a briós mellett.

- A kampány arra próbálja inspirálni az embereket, hogy válasszák a kerékpárt, mint alternatív közlekedési eszközt. Kecskeméten ez különösen jó választás, hiszen sem emelkedőktől sem lejtőktől nem kell senkinek sem tartania - mutatott rá a sík terep előnyeire Szórád Előd.
A város kerékpárosoknak kedvező infrastruktúrájáról szólva az aktivista elmondta: halad a város egy jó irányba, de még van mit fejleszteni. - Mi ellene vagyunk annak, hogy a kerékpárosokat a járdára tereljék, vagy egy sárga csík felfestésével oldják meg a kerékpáros kérdést - fűzte hozzá Szórád Előd, aki szerint a balesetek elkerülésének kulcsa a kölcsönös odafigyelés. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Aki bringával ment dolgozni, uzsonnát kapott
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!