Közélet

2012.04.27. 22:33

A parlament jegyzője most Baján szólalt fel

Szabályt erősítő kivételként szólalhatott fel tegnap Baján a városatyák ülésének kezdetén Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője, a törvényhozás jegyzője.

Kubatovics Tamás

- Nem kapja meg a munkájával kapcsolatban azokat a lehetőségeket a jobbik önkormányzati képviselője, Jaszenovics Istvánné, amelyek jogállása szerint megilletnék őt. Remélem, a jövőben nem az lesz a gyakorlat, ami napi szinten működik, hogy a benyújtott képviselői előterjesztései nem kerülnek napirendre. Van olyan, ami több mint egy éve szakmai, törvényességi kontroll alatt van - fogalmazott a politikus, aki egyebek mellett a nemzeti együttműködés nyilatkozatára hivatkozott. Megjegyezte: a bajai városházán a nyilatkozat ki van függesztve, ám nem a szabványos méretben, hanem meglepően kis formátumban.

Zsigó Róbert polgármester válaszában kifejtette: minden képviselőnek lehetősége van az éves munkaterv összeállításánál javaslatot tenni a következő évben megtárgyalandó témákra, ám ilyen nem érkezett a képviselőtől. Baján nem jellemző a rossz viszony, minden képviselő munkáját segíti a hivatal. Ha ebben bárkinek rossz tapasztalata van, kérje az ő segítségét. Erről rövidesen tárgyalni fognak a képviselő asszonnyal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!