Közélet

2012.04.17. 11:56

A nap képe: látott már ilyen picurka tojást?

Nem mindennapi tojásokat tojtak a tiszakécskei Lakatos Imréné tyúkjai az elmúlt időszakban.

Sz. T.

Egy normális tyúktojás nagysága ötven milliméter átmérőjű. Ezzel szemben Lakatosék tyúkjai produkáltak egy harminckettő átmérőjűt az elmúlt két hétben. Ez a nagyság még a törpetyúkok tojásánál is kisebb. Az igazi szenzáció azonban nem ez, hanem egy huszonkét milliméter átmérőjű tojás, amit az elmúlt héten vettek ki a fészekből.

Lakatos Imréné Erzsike véleménye szerint, ez akár guinness rekord is lehet. Szerinte ilyen kicsi tojást még nem tojt normális tyúk. Elmondása szerint már máskor is talált egy harminc milliméter átmérőjűt. Kíváncsi volt arra, hogy milyen lehet a belseje, ezért feltörte. A tojásnak csak a fehérje része volt meg, a sárgája hiányzott. Minden bizonnyal most is így van, mert a két kisebb tojás a méretükhöz képest is nagyon könnyűek. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Lakatos Imréné szerint rekord méretű a mini tyúktojás
[/caption]

Lakatosné azért is hívta fel figyelmünket az apróságokra, mert a televízióban, az ő kisebbik tojásánál nagyobbat látott, és annak is a csodájára jártak. Az apró tojásokat természetesen megőrzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!