Közélet

2012.03.01. 18:23

Diák ápolók a kórházban

Húsz önkéntes diák látogatja folyamatosan a kiskunhalasi kórház gyermek- és ápolási osztályát, hogy a betegek mindennapjaiba egy kis örömöt csempésszen.

Zsámbóki Dóra

A kiskunhalasi Bibó István Gimnázium húsz diákja tavaly október óta heti rendszerességgel végez önkéntes munkát a halasi kórház ápolási és gyermekosztályán. A fél éve – az önkéntesség évében – indult egyedülálló kezdeményezés egyik állomásaként szerdán Szofia-táblát avattak a kórház aulájában, illetve a gimnáziumban.
– A Szofia egy rövidítés, jelentése: Szolgáló fiatalokért – mondta el kérdésünkre Czikkely Anna, a Szofia-táblát tervező bibós diáklány, aki hozzátette: gyorsan megszülettek benne a tábla tervei.

– Egyszerű ez az egész: a szomorúakat felvidítani, a könnyes embereknek mosolyt csalni az arcára – összegezte a diáktársaival végzett munka lényegét Anna, miután egy megható ünnepség keretében a kórház vezetői leleplezték a Szofia-táblát a kórház aulájában.

– Ez a program óriási előnyökkel jár az intézménynek és a tanulóknak is. Aki az egészségügy felé orientálódik, az egy más szemüvegen keresztül nézi az egészségügyet, de aki nem, az is egy életre szóló élményt kap magánemberként is – fogalmazott dr. Kellner M. Barnabásné, a kórház ápolási igazgatója, aki hozzátette: a betegek, ápoltak állapotára nagyon jó hatással vannak a szeretettel teli, fiatal önfeledt-önkéntes ápolók.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dr. Lengyel János orvos igazgató (balra), dr. Kellner M. Barnabásné ápolási igazgató és dr. Romhányi Zoltán ügyvezető igazgató
[/caption]

Zsámbóki Dóra Dr. Lengyel János orvos igazgató (balra), dr. Kellner M. Barnabásné ápolási igazgató és dr. Romhányi Zoltán ügyvezető igazgató -->

Ezek is érdekelhetik