Közélet

2012.02.08. 15:35

Örülhetnek a gyerekek, nem lesz tanítás

A csütörtökre és péntekre ígérkező rendkívüli hideg miatt tanítási szünetet rendelt el az önkormányzat a kalocsai oktatási intézményekben – ezt sajtótájékoztató keretében jelentette be dr. Bedics Andrea jegyző.

Sz. B. Z.

Az általános és középiskoláiban elrendelt oktatási szünetet az iskolaigazgatókkal történt egyeztetést követően és az ő egyetértésükkel hirdette ki az önkormányzat, elmondásuk szerint nem takarékossági okokból, hanem azért, hogy a gyerekeknek ne kelljen a fogcsikorgató hidegben az utcát róniuk.

– Az előrejelzések szerint éjszakánként mínusz 20-25, de napközben is mínusz tíz fokra emelkedik a hőmérséklet. Az iskolák ilyen extrém hidegben nehezen tudják biztosítani a működtetéshez szükséges feltételeket, de legfőképpen a közlekedési viszonyok indokolják a szünetet. A bejáró tanulók a héten rendszeresen több órás késéssel érkeztek az iskolába az útviszonyok miatt – tájékoztatott Bedics Andrea.

Majd hozzátette: az általános iskolák ebben a két napban ügyeletet tartanak fenn, vagyis fűtött termet és felügyeletet biztosítanak azoknak, akiket szüleik másutt nem tudnak elhelyezni. A konyhák továbbra is működnek majd, így az iskolában tartózkodók étkezését is biztosítani tudják. Az óvodák és bölcsődék pedig továbbra is a megszokott rendben várják a gyerekeket.

Sz. B. Z. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!