Közélet

2012.02.04. 07:50

Késésekre lehet számítani a vasútvonalakon

A rendkívüli időjárási helyzetre való tekintettel szombatra másodfokú készültséget rendelt el a MÁV. Csak a „hópihe” jellel megkülönböztetett vonatok közlekednek szombaton a rendkívüli havazás és hideg következtében

baon.hu

A hétvégére előre jelzett rendkívüli hideg, intenzív havazás és várható hófúvások miatt a MÁV Zrt. február 4-ére, szombatra másodfokú készültségi fokozatot vezetett be az országos vasúthálózatán. Ezen a napon a menetrendben megkülönböztetett, „hópihe” jellel ellátott, a rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonatok indulnak csak el, azaz ritkábban közlekednek a járatok szombaton. A hópihe jelzés megtalálható a menetrendkönyvben, az internetes menetrendben és az állomásokon kifüggesztett induló-érkező táblákon is. A korlátozás a szombati járatok 2%-át érinti.

Felhívják az utasok figyelmét, hogy utazásuk előtt tájékozódjanak a közlekedő vonatokról és az esetleges késésekről. Bővebb információt az alábbi módon kaphatnak:

A MÁV-START honlapján, a  Vonatinfo (http://elvira.mav-start.hu/terkep/) szolgáltatáson keresztül nyomon követhetik a pillanatnyi közlekedési helyzetet. Az aktuális információkat a nyitólapon található narancssárga információs sávon, az „Aktuális közlekedési információk” cím alatt érhetik el.

A MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán;
Állomásokon, a hangos és vizuális utastájékoztatáson keresztül.

A vasárnapi közlekedési renddel kapcsolatban szombaton adnak ki további tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!