Közélet

2011.11.04. 10:05

„Menjetek dolgozni, ingyenélők!” - fotók a tüntetésről

Kecskeméten az 54-es főúton, a Szélmalom Csárdánál lévő körforgalom, és a Mercedes-gyári körforgalom között tart forgalomlassító demonstrációt a Liga és a Honvéd Szakszervezet.

N. N. M.

Mintegy húsz jármű áll az egyik sávban, a másik sávban pedig felváltva irányítják a rendőrök a forgalmat. A közlekedőket erősen megosztja a demonstráció: van aki dudálással fejezi ki az arra járók közül a szolidaritását, akadt viszont olyan sofőr, aki azt kiabálta ki az ablakon, hogy „menjetek dolgozni, ingyenélők!”.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom kecskeméti képviselői péntek délben levelet adtak át a városháza előtt dr. Zombor Gábor polgármesternek. Ebben elsősorban a kormány helyi ingatlanadóként kivethető 3 százalékos mértékű tervezetéről firtatták a városvezető álláspontját.

Zombor Gábor tájékoztatta a mozgalom vezetőit arról, hogy személy szerint azt a módosító javaslatot támogatja, melyet a Megyei jogú Városok Szövetségének képviselői nyújtottak be. Ebben azt kezdeményezik, hogy maradjon a négyzetméter alapú adóztatási lehetőség, és ne a forgalmi érték képezze az adó alapját. Hozzátette: arra törekszik, hogy Kecskeméten – mint eddig - csak a nem lakás célú ingatlanok után fizessenek adót a tulajdonosok. Azaz nem tervezik a lakáscélú ingatlanok adóztatását a városban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!