Közélet

2011.10.07. 15:47

Ne dőljön be: drágább az „ingyen” szállás, mint a fizetős

Legyen gyanús, ha valaki egy hét alatt fél tucatszor „nyert” az elektronikus postaládájába érkezett levelek tanúsága szerint - javasolja a Teszt és Piac Fogyasztóvédelmi Egyesület.

Popovics Zsuzsanna

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat egy új „gyöngyszemére” leltek a Teszt és Piac aktivistái. Nevezetesen, hogy reklámfilmek nézésért öt éjszakára ingyen szálláshelyet kínál egy kecsegtető internetes levél. Kipróbálták! A promóciós leírásból úgy tűnt, nincs más dolguk, mint megtekinteni 3 szálláshely kisfilmjét, majd megadni adataikat (ami után egy azonosítót kapnak), és máris hozzájuthatnak az ingyenes szálláslehetőséghez.

A honlapon talált szabályzatból ugyanakkor kiderült, hogy ha az ingyenes szállást igénybe akarják venni, akkor egy bizonyos összeget naponta ki kell fizetni „kötelező ellátás díja” vagy „napi díj” címén. Ennek összegére rákérdeztek egy találomra kiválasztott ceglédi hotelben. Kiderült, az „ingyen” szállás mellé napi 10 900 forintos kötelező ellátás dukál (1 napra, 1 felnőtt személyre, amely magában foglal egy reggelit, meleg főétkezést két vagy több fogással).

Ehhez képest már apróság, hogy aki a reklámfilm megnézése után nekilát kitölteni a megrendelőlapot, attól a személyre szabott azonosítónk megküldéséért további pénzt kérnek. Az azonosító valójában egy hotelcsekk, kibocsátási díj címén kérnek érte 1 940 forintot, foglalásonként.

És hogy mi történik akkor, ha valaki nem él az „ingyenes” tartózkodási lehetőséggel? Sokkal jobban jár! Az egyik közismert üdülési portál adatai szerint ugyanis, a megkérdezett hotelben 44 995 Ft/fő áron foglalható 5 éjszakás üdülés (8 999 Ft/nap/fő), amelyben benne foglaltatik a szállás, svédasztalos reggeli és vacsora, továbbá számos egyéb szolgáltatás.

Popovics Zsuzsanna -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!