Közélet

2011.09.11. 09:52

Vizsga nélkül senki nem vadászhat

Több ezren látogattak ki szombaton Kalocsán az Érsekkerben rendezett Országos Vadásznapra. Ahol Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke celebrálta a Szent Hubertus misét, majd az új vadászok tettek fogadalmat, akiket megáldott az egyházi vezető.

N. N. M.

Mészáros Attila, a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadász Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének elnöke nyitotta meg a 18. Országos Vadásznapot, melyet ezúttal az érsekséggel és Kalocsa városával közösen rendeztek.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A kalocsai Érsekkert ideális helyszín volt
[/caption]

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Vadászati Védegylet elnöke pedig arról beszélt, hogy helyre kívánják állítani a magyar vadászat becsületét. Semjén Zsolt utalt arra, hogy a társadalomban sajnos még él a sztereotípia, amely a vadászatot „Czinege elvtárs” – azaz Czinege Lajos egykori szocialista honvédelmi miniszter -, valamint az újgazdag puskás ember kedvtelésével azonosítja. Azonban - mutatott rá - egyes visszatetsző jelenségeket nem lehet a vadászati kultúrával azonosítani. A vadászat becsületének visszaszerzése szempontjából fontosnak nevezte, hogy ezután senki sem vadászhat az állami vadászvizsga letétele nélkül.

Az egész napos gazdag programsorozat hivatalos megnyitóját követően – ahol egyebek között egy lelőtt szarvasbika előtt tisztelegtek a vadászok - elismeréseket és kitüntetéseket adtak át. Délután pedig szórakoztató műsorok követték egymást az Érsekkerben felállított színpadon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!