Közélet

2011.09.19. 14:30

Meddig tart még az indián nyár?

Ma még „főhetünk” a kánikulában, holnapra azonban az időjósok ígérete szerint térségünk fölött is beborul az ég.

baon.hu

Egy hosszan elnyúló, többközéppontú rendszer hidegfrontja éri ma el hazánkat, az Adriai-tenger felett mediterrán ciklon alakult ki, nem csoda hát, hogy oly nagy a bizonytalanság az előrejelzésekben, és olyan nagy a kontraszt hazánk két fele között. A csapadékmező ugyan még el sem érte a Dunántúlt, ennek ellenére már most jó 10-15 fokos eltérés van a Viharsarok és nyugati megyék között – tudtuk meg Kurunczi Ritától, az időkép.hu meteorológusától.

Nyugaton tehát erős hidegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájásra, szédülésre panaszkodhatunk, fokozódhatnak görcsös és ízületi fájdalmak, allergiás tünetek. Ezzel ellentétben keleten még kettős fronthatásra számíthatunk. A szeles idő következtében erősödhet a fejfájás, migrén.  

Hétfőn délután nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet és estig a Dunántúlon sokfelé számolhatnak esővel, záporral, elszórtan zivatarral. Keleten legfeljebb helyenként lehet zápor. Kedden is marad ez a kettősség: északkeleten, keleten változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, ezzel szemben a az ország délnyugati felében erősen felhős vagy borult marad az ég, és főként eleinte még többfelé várható eső, zápor, majd estére fokozatosan megszűnik a csapadék.

Szerdától ismét nyugodtabb, mérsékelten meleg időre van kilátás, rövid kihagyás után visszatér az enyhe idő, beköszönt az indián nyár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!