Közélet

2011.09.22. 20:06

Fiúkollégium volt, rendőrlaktanya lesz belőle

Még ebben a hónapban megérkezik Kiskunhalasra a Készenléti Rendőrséghez tartozó, 165 főből álló bevetési osztály – közölte az MTI-vel Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

Zsámbóki Dóra

Gyovai István, Kiskunhalas polgármestere arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendőri vezetőkkel folytatott tárgyalások és egyeztetések alapján a 165 rendőr elhelyezésére a Szabó Ervin utcai egykori fiúkollégiumot találták legalkalmasabbnak.

Az ingatlanon ezekben a napokban közel 20 millió forint értékű átalakítási illetve felújítási munkálatokat végeznek, melyből halasi vállalkozók is kiveszik a részüket – tájékoztatott Gyovai, aki azt is elmondta: a rendőrség a városnak valószínűleg nem fog bérleti díjat fizetni, hanem a fejlesztés költségeit „lakják majd le” az egyenruhások.

A polgármester tájékoztatása szerint az ORFK egy éven belül a kiskunhalasi rendőrség Keceli úti telephelyén szeretne a nagy létszámú bevetési osztály számára egy 3000 négyzetméteres épületet felépíteni. Gyovai István szerint a városnak komoly haszna lesz majd a Halason állomásozó rendőrökből, hiszen a közbiztonság javulásán túl a 165 egyenruhás kiszolgálásáról – így az étkeztetésről – helyi vállalkozók gondoskodhatnak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!