Közélet

2011.09.22. 18:21

Egynapos bringás uralom

Autómentes nap a mai. A nemzetközi környezettudatos „ünnepkörhöz” kapcsolódva sok magyar településen korlátozták a gépkocsiforgalmat.

PN

Így volt ez Kecskeméten és Baján is, ahol a városközpontban több órás zöldrendezvény nyújtott programot az embereknek. Az elmúlt évek során az autómentes nap egyik jelképe lett a kerékpáros tömegfelvonulás. Kecskeméten a főtérről indulva és oda érkezve haladt át a városon a kétszáznál valamivel több biciklis alkotta konvoj.

A menettel jeleznek a kerékpárral közlekedők a géperejű járművet hajtóknak: itt vannak ők is, figyelni kell rájuk. A felvonulás egyben életmódtanácsadás és civilizációs figyelmeztetés is, azt mutatja meg, hogy annál élhetőbb a város, minél többen szánják rá magukat a kerékpározásra. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Biciklisek lepték el a belvárost csütörtök délután
[/caption]

Tűzoltóautó haladt a kecskeméti menet élén. A tömegben helyi képviselők és ismert sportolók is voltak, köztük a világbajnok paratriatlonista, Boronkay Péter. Volt olyan koros férfiú, a 79 éves Mátrai László, aki nem kerékpáron, hanem görkorcsolyázva haladt a demonstrálókkal. Amikor a „kritikus tömeg” befejezte a belvárosi gördülést, búcsúzóul a szokásnak megfelelően biciklijüket fejük fölé emelték a bringások. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ki két, ki nyolc keréken demonstrált az autómentes napon
[/caption]

Képek a bajai autómentes napról!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!