Közélet

2011.06.24. 17:13

Vezetőváltás a félegyházi tűzoltóságon

Augusztustól új parancsnok irányítja a kiskunfélegyházi tűzoltóság munkáját. Erről csütörtökön döntött a helyi képviselő-testület.

V. P.

Nemes-Nagy András jelenlegi tűzoltóparancsnok kinevezését saját kérésére vonta vissza csütörtökön a képviselő-testület. Munkakörét július végéig látja el. Információink szerint a parancsnok nyugdíjba vonul. Helyét Leiz Gábor százados veszi át, akit az év végéig, az új parancsnok kinevezéséig bíztak meg ezzel a feladattal.

Annak ellenére döntött személye mellett a testület, hogy többen javasolták, a jelenlegi helyettest Papszigeti Sándort nevezzék ki a tűzoltóság vezetőjének. Ván Jenő önkormányzati képviselő szerint, a parancsnok helyettes sokkal tapasztaltabb fiatal kollégájánál, aki csupán néhány éve tűzoltó. (Az már csak véletlen egybeesés, hogy Leiz Gábor Mester Ernőnek, a jelenlegi pénzügyi és gazdasági bizottság elnökének sógora.)
A kiskunfélegyházi tűzoltóság parancsnoki állását januártól
valószínűleg pályázat útján töltik majd be.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!