Közélet

2011.06.16. 16:47

Szeptemberben nyithat a sportuszoda

A Kecskemétre beutaztató, itt szállodát, idegenforgalmi vállalkozást működtető cégek képviselői számára szervezett csütörtökön bejárást a Hírös Sport Nonprofit Kft. az épülő új uszoda területére.

Gál Zita

A találkozó célja azt volt, hogy a turisztikai szakértők – az komplexum megismerése után – a város vezetésével karöltve kezdjenek közös munkába annak érdekében, hogy a belföldi és a külföldi turisták idejében megismerjék az új szórakozási és sportolási lehetőséget, és emiatt is meglátogassák Kecskemétet.

Jánosi István, az uszoda felépülése után az üzemeltetést végző Sport Kft. ügyvezetője volt az építési területen a csoport idegenvezetője. Elmondta, az ország egyik legnagyobb vízfelületű fürdője készül, hiszen a több mint 10 ezer négyzetméteres területből 2 ezer 800-at víz borít majd – 17 különböző medencébe zárva.

A főbejáratnál található recepciónál kell majd elmondanunk, pontosan melyik területét szeretnénk használni a fürdőnek. Választhatunk úszás, élményfürdőzés, szaunavilág, beauty-központ, gyógyfürdőzés, wellnessezés között, és ezek kombinációit is megnevezhetjük. A látogatók egyénre szabva kapnak egy karórára hasonlító vízálló karszalagot, ami az adott helyekre biztosítja a belépést. Ennek segítségével lehet majd a belső térben működő a''la cart vagy önkiszolgáló étteremben is fizetni, illetve az 1300 szekrényes öltözőben a sajátunkat kinyitni.

Az 50 méteres medencében még zajlik a betonozás, de például a hullámmedence falán már megjelentek a kék csempék is. Lesz babamedence, melynek tőszomszédságában, az anyukákra gondolva, egy jakuzzi is áll. A gyógyvizes dupla medence egyik része fedett területen, másik része a szabad ég alatt található. A két óriáscsúszda 12 méter magasról indul, és a medencetérbe érkezik. Fedett lépcsőházban lehet megközelíteni a tetejét.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A tervek szerint haald az építkezés
[/caption]

A fokozatosan mélyülő hullám-medence mellett található a nagyobb gyerekek részére kialakított élménymedence és a sodrófolyosó. A karibi hangulatúra tervezett emeletes pihenő alatt pedig hangszigetelt relax-szobát alakítanak ki. Ezek szomszédságában egy 25-ször 16 méteres úszómélységű medence található, ami versenyek előtt a bemelegítést szolgálja, egyébként pedig a hobbiúszók rendelkezésére áll majd.
A szaunavilágban ötféle szauna és gőzkabin közül lehet majd választani. Magyarországon ritka, szabadtéri szauna is található majd a fürdőben, aminek működését fürdőmester segíti majd.

Az építkezés miatt az idegenforgalmi szakemberek számára sem volt a komplexum minden területe látható. A marketingmunka elkezdéséhez azonban eleget láttak. A túra végeztével Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármesterrel ültek le észrevételeiket, javaslataikat megbeszélni.

Kiderült: a szállodások csomagajánlatot szeretnének kialakítani, de ehhez fontos lenne tudni a belépőjegyek árát. Szemereyné elmondta, ez egyelőre megbeszélés tárgyát képezi. A tervek szerint a nyitást követő fél-egy éven keresztül nyomott áron lehetne látogatni az egyelőre névtelen sportuszodát és wellness központot. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az ország egyik legnagyobb vízfelületű fürdője készül – mutatja Jánosi István
[/caption]

Jánosi István a nyitással kapcsolatban leszögezte: a tervek szerint halad az építkezés, így szeptember folyamán megnyílhat az uszoda sport részlege az 50 és a 25 méteres medencékkel. November 30-ig pedig a többi terület is elkészül.

Márciusban így állt az építkezés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!