Közélet

2011.05.11. 21:13

Makó Expó a hét végén – tizedszerre

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezik a Makó Expót. A jubileumi, vagyis a tizedik eseményen ismét látványos keretek közt mutatkoznak be a hagymaváros, illetve környékének vállalkozói, termelői, de külföldi cégek is részt vesznek rajta. Az érdeklődőket május 14-én és 15-én több helyszínen is várják a szervezők. Számos koncertet is szerveznek, így például fellép Tóth Gabi, Tolvai Renáta és a Molnár Ferenc Caramel is.

Kormos Tamás

 A X. Makó Expó ünnepélyes megnyitója május 14-én, szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Köszöntőt mond Mágori Józsefné országgyűlési képviselő, valamint Buzás Péter polgármester. A József Attila Gimnázium udvarán – ugyancsak délelőtt 11 órától – a legkisebbeket várják a játszóházban. Többek között lesz népi körhinta, gyurmavilág, origami, mesemondás, trambulin, ugráló kenguru, csacsi és elefánt, valamint bébi puzzle, limbó- és táncverseny.

Délután 2 órától az idősebbeket várják a szabadtéri színpadhoz. Kertek alatt faragnak az ácsok… címmel Antal Iméréné nótaénekes műsorát láthatja-hallhatja a publikum, majd 16 órától a Forgatós Táncegyüttes és Szabó Éva mutatkozik be. A Makó Budo Klub Aerobic szakosztálya fél öttől lép színre. A szombati nap sztárvendége, Molnár Ferenc Caramel 17 órától koncertezik.

Vasárnap délelőtt 11 órától ismét a gimnázium udvarán szerveznek különféle programokat. Míg a gyermekek játszanak vagy különféle természetes anyagokból készíthetnek ajándékokat, játékokat, addig szüleiket ismét fellépők szórakoztatják. A 2010. év női előadója, Tóth Gabi délután 4 órakor mutatkozik be, majd a jubileumi Makó Expót Tolvai Renáta koncertje zárja.

A kulturális programok mellett természetesen számos vállalkozás, cég állítja ki termékeit a sportcsarnokban. Tavaly nagy sikert aratott a virágkötészeti bemutató, így azt az idén is megrendezik. A kiállítás tematikája általános és igen széles körű: mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek, felszerelések, fogyasztási cikkek, építőipari és lakásfelszerelési termékek, járművek és alkatrészeik, fa- és bútoripar, gép- és villamosipar, valamint informatika és turizmus.

Kormos Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!