Közélet

2011.05.27. 12:00

Juhar utca: a terv szerint döntöttek

Az eredeti terveknek megfelelően hozta meg döntését a Juhar utcai iskola ügyében a megyegyűlés: összevonják a kiskőrösi speciális iskolával.

R. J.

Ma délelőtt meghozta döntését a Bács-Kiskun megyei közgyűlés a sok botrányt megélt és demonstrációt is kiváltó Juhar utcai intézmény ügyében: összevonják a megye fenntartásában lévő kecskeméti Juhar Utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézményt a kiskőrösi speciális iskolával. A szavazásnál a képviselők 15 igen, 2 nem és 3 tartózkodó vokssal hozták meg a döntést.

Ahogy arról beszámoltunk, a kecskeméti önkormányzat kérte a megyei közgyűlést, hogy az összevont intézmény székhelye a megyei jogú város legyen. A kérésről külön szavaztak, de azt nem vették figyelembe a megyei képviselők: az eredeti terveiknek megfelelően, Kiskőrös székhellyel hívják életre az összevont, új intézményt.

A Juhar utcai iskola hivatalos neve az integrálás után ez lesz:

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Integrált Óvodája, Általános Iskolája, Előkészítő és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Egységes Pedagógiai Szakszolgálata, Nevelési Tanácsadója, Gyermekotthona és Szociális Intézménye Kecskeméti Óvodája, Általános Iskolája, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolája, Kollégiuma, Egységes Pedagógiai Szakszolgálata, Gyermekotthona és Szociális Intézménye

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!