Közélet

2011.04.11. 07:44

Világszínvonalú egészségügyi berendezés került Szegedre

Az emberi szervezetről - a tudomány jelenlegi állása szerinti - legpontosabb képet adó ultrahangkészüléket helyeztek üzembe Szegeden. A Dél-Alföldön egyedülálló egészségügyi berendezésnek köszönhetően a betegek számára a jövőben elkerülhetővé válik például a gyomortükrözés, mert a 4D-s ultrahang teljes mértékben képes feltérképezni a vizsgált testrészt állapotát.

szeged.hu

Magyarországon összesen hat hasonló készülék található; mindezekből csak kettő végez teljes körű állapotfelmérést, az egyik ilyen egészségügyi berendezés található Szegeden, írja a szeged.hu.

A VOLUSONE E 8-as készülék a legjobb minőségű diagnosztikai gép jelenleg; a legpontosabb betekintést engedi az emberi szervezet állapotába.

A modern szerkezet egyik legfontosabb előnye például, hogy a gyomor állapotát tükrözés nélkül is fel tudja mérni és a reflux is kimutatható az ultrahangkészülék segítségével.

Mivel Szegeden is van ilyen készülék, így a kismamáknak immáron nem kell Kecskemétre vagy Budapestre utazniuk, hogy négydimenziós képeket készíttessenek a magzatukról. Várhatóan a dél-alföldi megyékből és a környező országokból is a szegedi ultrahangstúdióba járnak majd kivizsgáltatni magukat az emberek. A készülék beszerzésére az Európa Unió biztosított tíz millió forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!