Közélet

2011.04.08. 15:23

Viharos szél lesz, akár fagyhat is a hétvégén

Folytatódik a fejfájós, szeles időjárás, vasárnap és hétfőn pedig már talajmenti fagyok várhatóak.

baon.hu

A magasban fölénk áramló, jóval hidegebb levegő az ország túlnyomó részén viharossá fokozódó északnyugati szelet okozott.

Másodperces szélmérő rendszerünk szerint a Dunántúl keleti felén, illetve a középső területeken most is viharos erősségű a szél, hajnali 3 óra után Dobogókőn 97 km/h-s, az éjféli órákat követően a főváros délnyugati felén fekvő Tétényi-fennsíkon 95 km/h-s lökést regisztrált. A Balaton térségében a legerősebb lökések 85-90 km/h körüliek voltak, a Bakonyban azonban 100 km/h felettiek is előfordultak – tudtuk meg az időkép.hu meteorológusától.

A hétvégén folytatódik a szeles időjárás, szombaton még az ország túlnyomó részén viharos, vasárnap a legtöbb helyen már inkább csak erős lökések kísérhetik a szelet, emiatt gyors felhőátvonulásokra, hosszabb-rövidebb napsütéses időszakokra készülhetünk. A szeles idő miatt fejfájásra, migrénre panaszkodhatunk, a gyermekek nyugtalanabbak lehetnek, az idősebbeknek pedig rossz lehet a közérzetük.

Még egy dologra érdemes lesz oda figyelni, ez leginkább a mezőgazdaságban tevékenykedőket érintheti: vasárnap és hétfőn hajnalban ugyanis az északi, északkeleti és keleti megyékben akár 2 méteren is fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet, de az biztos, hogy talajmenti fagyra többfelé számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!