Közélet

2011.04.13. 09:52

Szeszélyes időben lesz részünk

Megérkezett a beígért hidegfront, amely viharos széllökéseket, záporokat hozhat. Az időjósok szerint porviharra is számíthatunk.

baon.hu

Újra viharossá fokozódott a szél, az Eger-Debrecen vonalon egy kisebb szupercella vonult végig kedden délután. Megérkezett ugyanis az újabb hidegfront: az Időkép műszere Bakonyszombathelyen 100 km/h-t meghaladó lökést regisztrált kedden, a késő délutáni órákban, de a Dunántúlon is 80-90 km/h körüliek voltak a maximális széllökések.

Körülbelül az Eger-Debrecen vonalon mozgott, majd hagyta el délkeleti irányban az országot az a kisebb szupercellává fejlődő zivatar, mely mintegy 2 órán keresztül állt fenn. Később a fővárostól északkeletre, Rétság környékén, valamint a nyugati-délnyugati országrészben is kialakultak kisebb zivatarok.

Időjárásunk - az északkeleti területeket kivéve - egészen csütörtökig megőrzi szeles voltát: a Dunántúl nagy részén és a középső megyékben (beleértve a főváros térségét is), többfelé fordulhatnak majd elő viharos széllökések, melyek a 70 km/h-t is elérhetik, így azokon a területeken, ahol az érkező záporok, zivatarok nem nedvesítették át a talajt, újra jó esély lesz kisebb porviharok kialakulására.

Érdemes lesz tehát fokozott figyelemmel vezetni az utakon, hiszen a hidegfronti hatás miatt eleve ingerlékenyebbek, dekoncentráltabbak lehetünk,  a szél csendesedését pedig csak csütörtök estétől remélhetjük!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!