Közélet

2011.04.06. 16:51

Keresztfelújítás nagyböjt idején

Soltvadkerten tizenöt köztéri keresztet állíttattak a polgárok az elmúlt másfél évszázad során. A napokban felújított Zsikla-keresztet, Zsikla György és Kovács Erzsébet, a Kecskemétre vezető országút mentén, az akkori település szélén állítatta 1928-ban.

Barta Zsolt

Ezt újították fel helyi mesterek a város és a Porta Egyesület Szent Ilona Keresztköre együttműködésével, melyet a napokban Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek áldotta meg egy meghitt ünnepség keretében. Hozdik Zsolt a soltvadkerti Szentlélek Plébánia esperes plébánosa megköszönte a segítőknek a támogatást. Lehoczki Ferenc polgármester hangsúlyozta: Farkas P. József, a Porta Egyesület elnöke az érsek 60. születésnapjára utazott keresztül a városon, amikor észrevette az elhagyatott keresztet. Akkor kezdeményezte annak felújítását.

A rendezvény végén dr. Kerényi János  Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott köszöntötte az egyesületet, mely eddig 52 kereszt felújítását támogatta. A nagyböjti rendezvény szakrális üzenetét, dr. Bábel Balázs érsek szentbeszéde tette teljessé.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kereszt mellett a történelmi Vitézi Rend tagjai, Bábel érsektől jobbra Farkas P. József, Hozdik Zsolt esperes és Lehoczki Ferenc polgármester
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!