Közélet

2011.03.23. 15:09

Rejtélyes égi jelenség – Ön szerint mi lehet?

Egy kecskeméti olvasónk meghökkentő fotót küldött Nap képe rovatunkba. Döntsék el önök, mi lehet a rejtélyes fotón!

baon.hu

Gábor csak annyit fűzött felvételeihez, hogy kedden, kora este készítette azokat Kecskemét határában. A fura égi jelenségre szerkesztőségünkben nem találtunk magyarázatot, ezért várjuk olvasóink segítségét a megfejtéshez.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ön szerint mi lehet a fotón?
[/caption]

Aki bővebb magyarázattal szolgálhat, és nem szeretné hozzászólásba foglalni, küldje el nekünk, a baon@baon címre, és beillesztjük cikkünkbe.

Égi lámpás szállt a felhők között?

– Lehetséges, hogy én tudok magyarázattal szolgálni erre a jelenségre – írta nekünk Földi Éva Kecskemétről. – Tegnap este fél hét után valamivel a Mercedes-gyár közelében lévő udvarunkról felengedtünk egy sötétzöld színű égi lámpást, ami rizspapírból készül és pár percig ég benne a „gyutacs”. Lehetséges, hogy ezt láthatta a kedves olvasó a távolból.

Ha mégsem mi okoztuk ezt a jelenséget, kíváncsi vagyok, vajon mi lehetett...

Íme a megfejtés!

Pilot szerint repülőgép okozta kondenz látható a fotón: „nem valószínű hogy a hajtómű által jött létre, amit általában látunk, hogy húz egy gép maga után, hanem inkább a géptest valamilyen kiálló részén generálódik, mint például a fékszárny vagy a fék sebesség spoiler, és ez megfagyott. Ehhez persze rengeteg környezeti tényező közreműködése kell, mint hőmérséklet, páratartalom. Legjobban a videón ez az első repülőnél látszik majd hátulról, ahogyan örvénylik. A fényképen is repülőgép keltette örvény miatt látszik spirális alaknak. Mert ugye Kecskemét felett rengeteg repülőgép közlekedik...”

Pilot egy videót is csatolt leveléhez, amely egyértelmű magyarázatot ad Nap képénk rejtélyére.

Továbbra is várjuk érdekes, vicces vagy elgondolkodtató fotóikat Nap képe rovatunkba. A legjobb fotók bekerülnek a Petőfi Népébe is.

Ha mégsem mi okoztuk ezt a jelenséget, kíváncsi vagyok, vajon mi lehetett...

Íme a megfejtés! Pilot szerint repülőgép okozta kondenz látható a fotón: „nem valószínű hogy a hajtómű által jött létre, amit általában látunk, hogy húz egy gép maga után, hanem inkább a géptest valamilyen kiálló részén generálódik, mint például a fékszárny vagy a fék sebesség spoiler, és ez megfagyott. Ehhez persze rengeteg környezeti tényező közreműködése kell, mint hőmérséklet, páratartalom. Legjobban a videón ez az első repülőnél látszik majd hátulról, ahogyan örvénylik. A fényképen is repülőgép keltette örvény miatt látszik spirális alaknak. Mert ugye Kecskemét felett rengeteg repülőgép közlekedik...”

Pilot egy videót is csatolt leveléhez, amely egyértelmű magyarázatot ad Nap képénk rejtélyére. Ön szerint mi lehet a fotón? Ön szerint mi lehet a fotón? -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!