Közélet

2011.01.12. 18:15

Hiába kérik, nem adja vissza polgármesteri jutalmát

Egyetlen fillért sem kíván visszafizetni a szeptember végén neki átutalt jutalomból dr. Révfy Zoltán. Baja volt polgármestere válaszlevelet írt Zsigó Róbertnek, akit december közepén bízott meg a képviselő-testület azzal, hogy kérjen vissza némi pénzt elődjétől.

Kubatovics Tamás

Korábban hírt adtunk arról, hogy visszakérik Baján az előző városvezető jutalmát. Ezt a közigazgatási hivatal levelére alapozták, abban ugyanis éves jutalmazásként az időarányos kifizetést vélelmezték jogosnak. A törvény szerint háromhavi végkielégítés járt a távozó városvezetőnek, ezt toldotta meg fél évvel utolsó ülésén a testület. A városházi adatok szerint így közterhekkel együtt mintegy 6,2 milliós kiadás keletkezett.

– Szeptember 30-án 1 millió 491 ezer 339 forint jutalmat utaltak át számlámra. Már a jutalomról tartott szavazást követően tanulmányozta a hivatal azt a szabályt, amit a közigazgatási hivatal – szakmai véleményem szerint – helytelenül értelmez. A polgármesteri hivatal egyébként a jogszabály értelmezéséről még a kifizetés előtt feljegyzést adott ki, amit megküldtem polgármesternek. Az önkormányzati ciklus során nem részesültem jutalomban, a testület csupán az utolsó ülésén döntött 6 havi béremnek megfelelő jutalmazásról.

– A határozat is rögzíti, hogy a 2006 és 2010 között végzett munkámat ismerte el a testület – nyilatkozta lapunknak az ismét ügyvédként dolgozó dr. Révfy Zoltán. Hozzátette: büszke a városért polgármesterként végzett munkára és a négy év eredményeire. Így vélekedett a testület is, amikor a ciklusról készült beszámolót ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el. Ezért  sem jogi, sem erkölcsi kötelezettséget nem érez a jutalom egy részének visszafizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!