Közélet

2010.08.28. 10:32

Orgoványi megújulások

Komfortosítva, megszépülve várja az orgoványi gyerekeket az iskola, az óvoda és egy új bölcsöde is.

Miklay Jenő

Közel negyedmillárdot forintot költött az önkormányzat a falubeli gyerekekre a nevelési intézmények komfortosításával és bővítésükkel. Három új szaktantermet kapott az iskola, továbbá új konyhát és ebédlőt, az egész épületet hőszigetelték, homlokzatát felújították. Ugyanez történt az óvoda épületével is kivül-belül, mindezen felül pedig egy új 16 személyes, öt álláshelyet felkínáló bölcsödével is gyarapodott a község.

Maszlik János polgármester az avató ünnepségen kitért rá: Jelentős anyagi terhet vállalt fel mindezért az önkormányzat. Az intézményi beruházások közel 250 millió forint összköltségéből 137 milliót megnyertek ugyan pályázaton, így 109 milliót a helyi költségvetésből kellett biztosítani. Igaz, annak ténylegesen csak a felét, ugyanis a beruházási önerő kiegészítésére kiírt pályázaton is kedvezményben részesült az önkormányzat. A taneszközökkel is jobban felszerelt iskola, játékszerekkel gazdagított óvoda valamint az új  bölcsöde birtokában immár képes a község a fiatalok gondját jól viselni  intézményes keretek közt a születéstől a középiskolás korig.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az új intézményt már birtokba is vették
[/caption]

– Nem kétséges az, hogy korszerűbb körülmények közt eredményesebben lehet nevelni, tanítani. Az orgoványi pedagógusok eddig is tudásuk, tehetségük legjavát nyújtották a gyerekeknek. A kormány, a jövő tavasszal meghozandó új közoktatási törvénnyel lehetővé kívánja tenni a pedagógus társadalom számára, hogy visszatérhessenek a magyar pedagógia haladó hagyományaihoz, miközben a nevelői társadalom egzisztenciális helyzete is javuljon – mondta avató beszédében Kerényi János országgyűlési képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!