Közélet

2010.08.02. 12:47

Elvitték az egyik oroszlánt

A pécsi állatkert igazgatója személyesen jött el hétfőn Kecskemétre, hogy kiválassza és hazavigye kertjük új lakóját: az egyik nőstény kisoroszlánt.

Rákász Judit

A három oroszlánkölyök áprilisban született Kecskeméten. Mivel a szülők a nyíregyházi állatkert tulajdonában vannak, a megállapodás szerint a szaporulat feléről Nyíregyháza, másik feléről Kecskemét dönthet. Három oroszlánnak persze bajos lenne megtalálni a felét, ezért a két kert 1:2 arányban osztozott, s nyíregyháza a pécsi állatkerttel egyezett meg az elhelyezésről.

Mint Szatyor Miklóstól, a pécsi állatkert igazgatójától megtudtuk, a kölyök elkülönítőbe kerül, majd saját helyet kap, amelyet egy kutyával oszt meg. Vele lesz egész addig, amíg bekerülhet a felnőtt oroszlánok közé. [caption id="" align="alignleft" width="334"] Így távozik egy hős
[/caption]

A látogatók hétvégén nézhették meg utoljára a három oroszlánt együtt. A lehetőséggel sokan éltek: a vadaskert látogatottsága megugrott az elmúlt napokban - tudtuk meg a kölyöktől láthatóan nehéz szívvel megváló Pullai Bélától, a vadaskert igazgatójától.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!