Közélet

2010.06.16. 15:14

Új szocialista elnök Kecskeméten

Király Józsefet választották az MSZP kecskeméti szervezetének elnökévé, egyben ő lesz pártja polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon. A helyi szervezet élén történt változásokról szerdán tartott sajtótájékoztatón számoltak be az elnökség tagjai.

MTI/Barta Zsolt

A párt városi vezetése megújult, mert a tíztagú elnökségbe csak hárman kerültek be a régiek közül – mondta Király József, aki az MSZP jelöltjeként indult az áprilisi országgyűlési választáson, és második lett Bács-Kiskun megye 2. választókerületében.

A kecskeméti szervezet új elnöke a civilek felé nyitott pártot szeretne vezetni. Király József, a Free Line Kft. ügyvezetője három civil egyesület elnöki tisztjét is betölti Kecskeméten. A városi elnök szerint javítani kell pártja kommunikációján, utat kell találni a helyi médiához. Az MSZP kecskeméti szervezetének Brúszel László volt az elnöke nyolc éven keresztül. A rendszerváltás után eddig még nem választottak a város élére szocialista jelöltet.

Az új elnök lapunknak elmondta, hogy bár egyedüli jelölt volt, a tagság előtt kijelentette, hogy csak akkor vállalja a tisztséget, ha ez nem vezet a párton belül belháborúhoz. Korábban egy 11 oldalas tervezetet küldött szét a tagoknak, melyben rögzítette milyen változásokat szeretne a szervezeten belül. A három éve párttag Király József, a Free Line Kft. ügyvezető igazgatója, mintegy 50 embernek ad munkát. Az öt gyermeket nevelő politikus a nanbudo küzdősport 5 danos nagymestere, a kecskeméti Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke. Kérdésünkre megjegyezte, hogy egy nyitott, a fiatalok felé vonzó pártéletet kíván kialakítani. Az őszi önkormányzati választásokon új személyeket szeretne a politikai küzdőtérre küldeni. 

Brúszel László nem érzi magát sértettnek: mint mondta, a pártban megújulásra van szükség, ezt pedig a leggyorsabban a személycserékkel lehet elérni. Ezért nem is jelöltette magát. Ettől függetlenül az ügyvédi irodát fenntartó közéleti személyiség továbbra is részt vesz a helyi politika alakításában a városi önkormányzat tagjaként, illetve a megyei MSZP alelnökeként is.

A hónap végén a tagság a megyei vezetésről is dönteni fog, tisztújítás június 30-án lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!