Közélet

2010.06.24. 16:19

Elhunyt Tamás Károly

Hétfőn, 80 éves korában elhunyt Tamás Károly agrármérnök, a Kaposvári Agrártudományi Egyetem nyugalmazott fejlesztési főigazgatója, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium volt közigazgatási államtitkára, a Magyar Agrártudományi Egyesület (MAE) elnöke.

MTI

Tamás Károly 1931-ben született Öregcsertőn. 1953-ban Gödöllőn szerzett diplomát az Állattenyésztési Karon. Doktori disszertációját 1975-ben védte meg, 1998-ban a mezőgazdasági tudományok kandidátusa címet szerzett. Eleinte járási és megyei közigazgatásban dolgozott, majd 1954-ben került a Földművelésügyi Minisztériumba, ahol 1956-ban a szabadságharc leverését követően forradalmi tevékenységéért letartóztatták.

1973-tól a Kaposvári Mezőgazdasági Főiskolán oktatott, később az intézmény jogutódjának, a Pannon Agrártudományi Egyetemnek lett a főigazgatója. Az 1998-as országgyűlési választásokon képviselői mandátumot szerzett, majd a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkárává nevezték ki, irányítása alatt dolgozták ki az Orbán-kormány agrárprogramját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!