Közélet

2010.06.08. 14:28

A reformátusok is segítenek a szendrődieknek

A Méntelek-Hetényegyháza Református Társegyházközség árvízi segélyakciót szervez az egyik legnehezebb helyzetben lévő árvíz sújtotta településen.

baon.hu

A gyülekezet önkéntesei június 22-én szombaton indulnak Szendrőre és 5 napot töltenek el 150 kitelepített gyermek és 450 kitelepített felnőtt között. Feladatuk elsősorban a gyermekek, a felnőttek, a családok, illetve a segítésben résztevő helyiek lelki, pszichoterápiás támogatása lesz. Ezen-kívül különböző programokkal (kalandpedaógiai programok, bábszínház, koncert stb.) teszik elviselhetőbbé a nehéz napokat.

A tragédia miatt egyre nagyobb szükség van:

- gyermekruhákra,

- pelenákra,

- tisztálkodási eszközökre,

- láz- és fájdalomcsillapítóra, székletfogóra, kötszerekre stb.

- tartós élelmiszerekre

Az adakozó szándékú felajánlásokat a gyülekezet szeretettel fogadja a hetényegyházi gyülekezeti házban kedden 17.00-17.30, szerdán 16.30-17.00, csütörtökön 17.30-18.00, illetve a ménteleki templomban pénteken 17.00-17.30-ig.

A gyülekezet gyűjtést is folytat a házukat elveszítő emberek megsegítésére, amit közvetlenül a bajba jutottakhoz juttatnak el.

Érdeklődni a segélyakció adománykoordinátoránál lehet a 30/7090-542-es telefonszámon, illetve [email protected] címen lehet.

- pelenákra,

- tisztálkodási eszközökre,

- láz- és fájdalomcsillapítóra, székletfogóra, kötszerekre stb.

- tartós élelmiszerekre -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!