Közélet

2010.05.18. 16:14

Böjte Csaba árváinak gyűjtöttek

Egyebek közt tartós élelmiszert visz az erdélyi Torockóba az a teherautó, amely Tiszakécskéről indult. A város évek óta szervez gyűjtésta a Kiss Szent Teréz Gyermekotthon szegény sorsú és árva gyermekei számára.

Szentirmay Tamás

A Böjte Csaba testvér által létrehozott és támogatott intézmény harminckét gyereknek biztosít otthont. – A gyerekek teljesen önellátóak, éppen ezért szükségük van a támogatásra – mondja Tóth Géza alpolgármester.

– Az ötlet Zoboki Balázstól származik, aki több alkalommal is járt már Torockón. Ezen a tavaszon a tartós élelmiszereken kívül tizenöt kerékpárt is felpakoltunk. Nem újak, de Halápi Sándor kerékpárszerelő mester elvállalta és elvégezte a felújításukat. A katolikus egyháztól is kaptunk felajánlást.

Friss gyümölcsöt és zöldséget is visz a kocsi, hiszen ezekhez csak ritkán jutnak hozzá a gyerekek. A kécskeiek két üzletben  a pénztáraknál elhelyezett listán szereplő termékek megvásárlásával támogathatták a gyűjtési akciót. A helyi gyerekek pedig saját maguk által összeállított csomagokat küldtek ki az otthon lakóinak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!