Közélet

2010.04.19. 17:56

Gumilabda ölte meg a varacskosdisznót

Elpusztult a varacskos disznó, a szamár pedig épp hogy megmaradt a kecskeméti Vadaskertben. A szerencsétlen esetért a gondatlan látogatók a felelősek.

Sebestyén Hajnalka

– Boncoláskor egy gumilabdát találtak a varacskos disznóban – tájékoztatott minket Pullai Béla igazgató, – a szamárból pedig egy nejlonzacskó került elő. Előbbi elpusztult, a szamár viszont szerencsére felépül. Sajnos sok látogató jószándékkal hoz magával zöldségféléket, vélhetően a szamár csomagolással együtt vette el a finomságokat.

– A labda valószínűleg véletlen gurulhatott be a varacskoshoz. Ezért is szeretném hangsúlyozni, hogy aki kedveskedni szeretne az állatoknak, kizárólag a Vadaskertben kapható Zoocsemegével tegye, amit papírzacskóban adunk – hangsúlyozta.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kert varacskos disznója már az örök vadászmezőkön kóborol, remélhetően ott nem akad az útjába gumilabda
[/caption]

A zebra is elpusztult, egy ritka fertőző betegséget kapott el. Az állatokat azonban pótolni fogják. – Folyamatban van az afrikai kifutók kialakítása, májusban fejeződnek be a munkálatok, azt követően a terveink szerint Győrből egy új varacskos disznó, Veszprémből pedig egy zebra érkezik hozzánk - mondta el az igazgató.

Kívánságműsor

A Föld napja alkalmából szombaton a Gong rádió élő kivánságműsort ad a vadaskertből, vasárnap pedig játékos feladatok színesítik a programot 10 és 12 órakor.

Sebestyén Hajnalka Kívánságműsor A Föld napja alkalmából szombaton a Gong rádió élő kivánságműsort ad a vadaskertből, vasárnap pedig játékos feladatok színesítik a programot 10 és 12 órakor.

A kert varacskos disznója már az örök vadászmezőkön kóborol, remélhetően ott nem akad az útjába gumilabda -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!