Közélet

2010.04.15. 16:46

Elfújta a szél a buszvárót, de lesz másik

„Az Úrihegyben eltűnt a buszmegállónk. Megrongálódott egy baleset során, majd egy szélvihar kidöntötte. Nagyon hiányzik, mert hó, eső vagy erős napsütés esetén be tudtunk húzódni valami menedék alá. Visszakapjuk-e még valaha?” – írta egy olvasónk.

H. I.

A helyszínen már mi is csak a hűlt helyét találtuk a buszvárónak. Mint azt a közelben lakó Nagy Andrásnétól megtudtuk: valamikor a tél folyamán, talán januárban egy teherautó ment neki a fémvázas beállónak, ám az akkor még nem dőlt ki, csak ingataggá vált. Ez viszont épp elég volt ahhoz, hogy a következő nagyobb vihar végleg a földre vigye. Nem sokkal később elszállították. A 15-ös illetve a 29-es busszal közlekedőknek hiányzik a nem túlzottan szép, de mindenképpen hasznos építmény.

– Mindennap itt szállok fel a buszra, sajnálom, hogy már nincs itt a váró. Nem kellemes itt várakozni, ha szakad az eső – mondta az eget kémlelve Gebri Éva. Nem csoda, hiszen újra lógott az eső lába.

– A jövő hét második felében lesz visszaállítva a buszváró – tudtuk meg az úrihegyiek számára örömteli hírt Nagypál Sándortól, az önkormányzat Városfejlesztési Osztályának vezetőjétől. Kérdésünkre azt is elmondta, hogy egyrészt a buszöböl kialakításától, másrészt a város anyagi helyzetétől függ az, hogy melyik megállóban helyeznek ki buszvárót.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Volt – nincs – lesz. Egy teherautó és egy vihar közös erővel döntötte ki az úrihegyi buszvárót, de hamarosan visszakerül a helyére
[/caption]

– Többször pályáztunk már ezügyben, de eddig még nem sikerült forrást nyernünk várók kialakítására. De ezt a témát is felülvizsgáljuk Kecskemét tömegközlekedési koncepciójában – tette hozzá az osztályvezető.

A megállók felében van váró

Az önkormányzatnál megtudtuk: Kecskeméten körülbelül a buszmegállók felénél van kihelyezve váró. Ha viszont csak azokat a megállókat vesszük figyelembe, amelyeknél alapvetően felszállnak (illetve előtte várakoznak) az utasok, akkor már jobb az arány, körülbelül 70-80%-os.

Volt – nincs – lesz. Egy teherautó és egy vihar közös erővel döntötte ki az úrihegyi buszvárót, de hamarosan visszakerül a helyére -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!