Közélet

2010.01.28. 15:10

Jelentős havazásra, hóátfúvásokra számíthatunk

Fokozott óvatosságra inti a közlekedőket az idokep.hu legfrissebb prognózisa. Országszerte négy centis hó hullhat, és számítanunk kell hóátfúvásokra is.

baon.hu

Észak-Európa feletti középponttal egy igen kimélyedt ciklon mozog, (középpontjában a légnyomás már 980 hPa alá süllyedt), melynek frontrendszere Európában többfelé okoz csapadékos időjárást, hazánkban havazást. Országszerte jelentős mennyiségű hó esett, és jelenleg is havazik. Az időkép.hu-n láthatóak friss havas képek az ország különböző részeiről.

Csütörtökön észak-északnyugat felől egyre többfelé fog havazni, összességében  mintegy 4 cm friss hó lehullására számíthatunk, azonban a megélénkülő, helyenként erős lökésekkel kísért légmozgás következtében néhol hóátfúvások nehezíthetik majd a közlekedést.

Folytatódik a hideg idő, a legmelegebb órákban is jóval fagypont alatt maradnak a hőmérsékletek. Csütörtökön még melegfronti hatás várható, a nagymértékű légnyomás süllyedés kedvezőtlenül hathat szervezetünkre; vérnyomás ingadozás léphet fel, illetve kiújulhatnak
gyulladásos tüneteink is.

A csapadékos, szeles időjárás hatására várhatóan mindenütt javulni fog a levegő minősége, jelenleg ugyanis Budapesten és az országban az északkeleti határ szél kivételével mindenütt az egészségügyi határérték
feletti a szálló por, valamint a helyenként az NO2 koncentrációja is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!