Közélet

2009.11.06. 12:28

Ötszörös fűtésdíjat számláztak a nyugdíjas bácsinak

Címkék#Baja

Felháborodva kereste fel a Petőfi Népe bajai szerkesztőségét Kollár Ferenc. Hosszú évek óta vívja csatáit az Égáz-Dégáz vegyes válogatottal, váltakozó sikerrel.

Géczy Zsolt

– Ma vaskos borítékban megkaptam a fűtés számlát. Illetve számlákat, mert két csekk is lapult a küldeményben. Az elsőn szereplő összeget hümmögve fogadtam, mert kevéssel, de több volt, mint a valós fogyasztás ára. Annak ellenére, hogy minden hónapban írásban jelentem be a mérőóra állását. Ám az már kiverte a biztosítékot, mikor megláttam a második csekket. A kettő összege közel ötszöröse volt annak, amit a valós fogyasztásom után fizetnem kellene. Igaz, ez a számlákból nem derül ki, hiszen azokon lehetetlen eligazodni. Visszaküldöm a csekkeket és magyarázatot kérek a vezérigazgatótól – háborgott feldúltan a bajai nyugdíjas.

Kérdésünkre azt is elmondta, hogy nem ez az első csörtéje a gázszolgáltatóval. Korábban is előfordult, hogy nem fizette ki a nem létező fogyasztást. Előbb fizetési felszólítást kapott, majd a lekapcsolással is megfenyegették. Közben azonban megérkezett az a levél is, melyben elismerte hibáját a cég. Most hasonlóban reménykedik. Meg abban, hogy végre olyan számlákat küld majd ki a szolgáltató, melyen bárki világosan láthatja, mennyi gázt fogyasztott az elmúlt időszakban.

– Előfordul, hogy utólag kompenzál a részvénytársaság, de az sem igazságos. Ne a megélhetési gondokkal küszködő kisemberek pénzét használja a cég hónapokig. Én szeretném eldönteni, mikor, mire költök – mondja Kollár. Hozzátette: vegyen fel hitelt a nagy társaság, ha nem áll rendelkezésére elegendő összeg.

Nem csak a panaszos, hanem a Petőfi Népe munkatársa is írásban fordult az Égáz-Dégáz-hoz a jelzett probléma kapcsán. Ímélünk beérkeztét örömmel regisztrálták a társaság honlapján, ám válasz mindeddig nem érkezett a bajai szerkesztőségbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!