Közélet

2009.11.30. 17:34

Nem szűnik meg a bajai vérellátó

Állásokat tart meg és nem engedi az orvos szakmai visszalépést a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója, illetve a tulajdonos önkormányzat. A hétfői testületi ülésen derült ki, hogy az országos hálózat felszámolásra ítélte a veszteségesen működő bajai véradóját.

Géczy Zsolt

Tóth Gábor főigazgató főorvos elmondta: – Átvennénk a vérellátót, talán sikerülne nullára kihozni a költségvetését, vagy akár szerény nyereséggel is üzemeltetni. Orvosszakmailag nagy visszalépés lenne a véradó megszüntetése, csak Kecskeméten maradna ilyen állomás. Érvelését elfogadták a képviselők, megtették a minisztérium által elvárt elvi nyilatkozatot.

Révfy Zoltán polgármester bejelentette: eldőlt hivatalosan is, hogy a mélykúti betegek a bajai ellátási területhez tartoznak. Továbbá miután a kalocsai kórházban megszűnt a gyermekosztály, annak feladatait is a bajai intézmény veszi át.

Megerősítette a bajai képviselő-testület hétfőn a kórház igazgatójának egy másik kezdeményezését is. A neurológiai osztály égisze alatt, mely ágyai 33 százalékát vesztette el, stroke központot szeretnének kialakítani. Ilyen ellátást eddig is végeztek a kórházban, annak ellenére, hogy az OEP nem fizette. Most elindítják az ellátási profil bővítését az erre hivatott szerveknél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!