Közélet

2009.05.21. 20:32

Negyedmilliárdból épült bicikliutat adnak át Hartánál

Hartán nemzetközi konferenciát és ifjúsági napot rendeznek ma (péntek) délután és holnap egész nap.

Kubatovics Tamás

A Natura2000 EuroVelo6 című rendezvényen a tudomány, a jog, az állam, az önkormányzatok, valamint országos és helyi civil- szervezetek képviselői tanácskoznak. Az uniós csatlakozással hazánk területének ötöde lett Natura2000 területté, ezek megóvása az érdekek összehangolását igényli. Így van ez például a kerékpáros turizmus feltételeinek megteremtésével.

Szombaton a Duna-parton 9 órától zajló ifjúsági nap keretében 11-kor adják át a Harta és Solt közötti kerékpárút megépült szakaszát, aminek alapkövét szeptemberben rakták le. A nyári gáton negyedmilliárd forintos beruházás valósult meg, a nemzetközi hálózat részeként, ám ez csak a két település közti szakasz felét érinti.

Délután az előző napi tanácskozás témáiról lakossági fórumot tartanak Droppa György vezetésével. De a nap folyamán a hungarikumok védelmérÕl szintén lesz beszélgetés Imre Károly vezetésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!