Közélet

2009.05.18. 09:42

HospInvest: aláírásgyűjtés és szolidaritás

Címkék#Kiskunhalas

Orvosok, ápolók féltik munkahelyüket Halason. A kórházi dolgozók aggódnak, mert a működtetésben kialakult bizonytalan helyzet miatt csökkenhet a betegforgalom, ebből következően pedig az intézmény bevétele.

H. A.

Az intézmény a HospInvest kórházcsalád - melynek tagja az egri Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet is – legjobban működő egysége most. A forgalommutatói jelentős növekedést mutatnak az előző évekhez képest. Tavaly mintegy százezer járó- és 1300 fekvő beteget láttak el. A bérindex 48 százalék, amely a hatékony működés egyik legfőbb mutatója. Önálló, életképes egészségügyi ellátó, de ki tudja, meddig lesz ez így?



Ez az aggódás indította útjára azt az aláírásgyűjtést, melyet nemrégiben eljuttattak a városatyák kezébe. Az aláírók közül azonban többen is azt állítják, ott nem foglalkoztak vele, súlyának megfelelően.
– Többet vártunk, ennek ellenére elértük célunkat, hiszen felhívtuk a képviselők figyelmét a kialakult helyzetre – nyilatkozta lapunknak dr. Balog István főorvos. Az aláírásgyűjtés jelenleg is tart, már több mint félezer kórházi dolgozó csatlakozott. Célja a figyelemfelhíváson túl, kiállás a kórház vezetése mellett. Az intézményben ugyanis az elmúlt hetekben, eddig talán soha nem látott egység jött létre, az igazgatók és a dolgozók között.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Aláírásgyűjtéssel a kórházért
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!