Közélet

2009.05.05. 18:10

Egynapos a repülőorvosiban

Címkék#Kecskemét

Két hét múlva átadják a kecskeméti repülőorvosi intézet új egynapos ellátási részlegét. Az átalakítás után minden igényt kielégítő kórtermek várják a betegeket.

Takács Valentina

Javában zajlik a munka a kecskeméti repülőorvosi intézetben (volt Honvédkórházban), ahol egynapos sebészeti osztály kialakításán dolgoznak.

Dr. Szabó Gábor főigazgató elmondta: harmincmillió forintos beruházással egy komplett egy napos sebészeti osztály készül, ami minden elvárásnak megfelel.

Nyolc kétágyas, fürdőszobás kórtermet alakítanak ki, fogadórésszel, és a hozzátartozók számára váróval. A hangulat és a környezet itt kevésbé lesz kórházi jellegű. Az egynapos ellátás keretében általános-, kéz-, plasztikai- és bőrsebészeti, ortopédiai, szemészeti, fül-orr-gégészeti, urológiai, és nőgyógyászati beavatkozást végeznek majd. Igaz, utóbbi kettőt nem azonnal indítják, hanem abban az esetben, ha ehhez lesz elegendő kapacitás és igény.

Részletek a szerdai Petőfi Népében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!