Közélet

2009.05.11. 22:17

Anna és Bence a nyerő

Ha fiú Bence, ha lány Anna, véli a magyarok többsége. Legalábbis a közigazgatási hivatal adatai alapján.

Géczy Zsolt

Magyarországon immár hatodik esztendeje kapja a Bence és az Anna nevet a legtöbb újszülött. Tavaly sem volt ez másként, derül ki a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által közzétett friss adatsorból.

Mátét és a Leventét sem lehet letaszítani a dobogóról, legalábbis az erősebb nemnél. A lányoknál változatosabb a kép. Tavaly például a negyedik legtöbbször anyakönyvezett név a Jázmin volt, pedig egy esztendővel korábban még csak a tizenötödik helyen szerepelt.

Minden bizonnyal Baján is ezek a leginkább kedvelt nevek, ám a tegnap megkérdezett kismamák másként gondolták. Nem az aktuális divat, nem tévésorozatok, szappanoperák hősei, de még csak nem is a családi hagyományok szerint választottak nevet.
 - Közösen választottuk az Alex nevet a párommal. A családban senkit sem hívnak így, egyszerűen ez a név tetszett nekünk a legjobban - mondja a csávolyi Mohácsi Tímea, karjában a csöppséggel, Varga Mohai Alexszel.
 Radics Emese a tavaly a dobogó második fokára kapaszkodó Hanna nevet adta gyermekének. Szombaton szült az ifjú császártöltési asszony, kislányát Morvai Hannának hívják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!